Menu

Gokker steelt sleutels gokkast voor betalen van huur

0 Comments

 

Een verslaafde gokker heeft in een Engelse gokhal een flater geslagen toen hij uiteindelijk alsnog gearresteerd werd voor een begane misdaad. In een vestiging van het Engelse William Hill in Wolverhampton wist Bangaly Fontana namelijk de sleutels van de gokkasten van achter de balie te grissen. Na het openen van een gokkast kon hij hierdoor ruim € 2700 euro als buit mee naar huis meenemen. Een prima opbrengst natuurlijk, maar zoals later blijkt niet voor lang!

Samenwerking in het spel
Bangaly Fontana was niet alleen om geld uit de gokkasten buit te maken, maar werkte samen met een handlanger genaamd Mohammed Aabad Khan. Hij was degene die een medewerker van de speelhal af wist te leiden, waardoor Fontana in staat was om de sleutels van achter de balie te halen en een gokkast leeg te gaan halen. Hoewel de buit van € 2700 euro best aardig was, bleek de pret toch niet voor lang. In een speelhal van William Hill kun je namelijk nergens lopen zonder vastgelegd te worden op de camerabeelden. Zo gebeurde het dan ook dat de Engelse politie Fontana een paar dagen na de diefstal kon arresteren, waar bij verklaarde het geld nodig te hebben om zijn huur te kunnen betalen. In een kort geding, aangespannen door het openbaar ministerie, werd de gokker inbraak en diefstal ten laste gelegd. De 26 jarige Fontana bekende dat hij bewust wist waar hij mee bezig was, maar stond onder druk omdat hij niet wist wat er zou gebeuren als hij de huur niet zou betalen. Handlanger Khan liet tijdens de rechtszaak weten dat hij niets met de zaak te maken had, ondanks het feit dat de camerabeelden van de gokhal natuurlijk anders lieten zien.

Huurgeld keer op keer vergokt
Gedurende de rechtszaak liet Fontana weten spijt te hebben van zijn daad, maar dat dit zou komen omdat hij al enkele jaren met een gokverslaving te kampen heeft. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij zij huur niet kon betalen, omdat hij het geld voor zijn huur al meerdere malen vergokt zou hebben. Aangezien het potje nu echt leeg was en er grote problemen dreigden besloot hij over te gaan tot de criminele daad om geld bij elkaar te krijgen. Het huurgeld was bovendien niet het enige waar de gokker zich zorgen over bleek te maken, maar ook zou hij zijn gaan gokken voor geld om de alimentatie voor zijn 19 maanden oude kind te kunnen betalen. Tot slot heeft de werkloze gokker aangegeven dolgraag weer aan het werk te gaan en wil hij elke vorm van hulp tegen zijn gokverslaving accepteren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *